HOME

BROUWERIJ BUVENS


...  Ambachtelijk bieren maken van hoge kwaliteit ! 


Brouwerij Buvens is ontstaan uit een passie voor bier. De brouwerij groeide sinds 2016 op korte tijd uit tot een volwaardige brouwerij. 

 

Wij brouwen op een "traditionele" manier bovengistend bier met hergisting op de fles.   De zorgvuldig uitgezochte mouten worden in huis geschroot, nét voor het brouwproces, om geen kwaliteitsverlies te hebben.  Door een goede samenwerking met Belgische hopboeren worden enkel Belgische hopsoorten gebruikt.   De keuze van de juiste gist en de manier van vergisting is erg belangrijk voor het eindresultaat. Wij kiezen voor bier met een gemiddeld koolzuurgehalte, net genoeg om aangenaam fris te zijn. Na het brouwen duurt het twee maanden vooraleer het bier rijp is.


...  "Buvens brouwt heel toegankelijk bier, waarvan je graag een tweede bestelt".


Zes maanden na de opening in 2016 werden er twee bronzen medailles gewonnen op de "World beer awards" in categorie:  Belgian Style Triple Pale en Blond.  In 2018 werd het nog eens dunnetjes overgedaan met opnieuw een bronzen medaille voor de Blondin'Triple en een GOUDEN voor de Triple Rost dit keer ...

In 2019 werd er ZILVER behaald met het nieuwe donker bier "Brunet" en "Brons" voor de Triple Rost.

Om tussen die grote brouwerijen al voor de derde keer zo een internationale prestigieuze prijs weg te kapen is toch wel een aangename erkenning en een bevestiging van onze prestatie vorig jaar ... er zijn er veel die Triple bier maken "


We brouwen ook bier voor derden en voor speciale gelegenheden met gepersionaliseerd etiket op maat ! 


Bijvoorbeeld huisbier produceren op naam voor uw restaurant, feestzaal of café, trouwfeest, geboorte of ander event,  .... of uw eigen recept brouwen. 


VERJAARDAGSACTIE  :

Wij zijn van mening dat iedereen op zijn verjaardag een lekker bier verdient : Wanneer U onze facebook pagina "liked" met een duimpje krijgt U in de week dat u verjaart,

bij aankoop van 10 € in onze winkel :


                   een gratis verjaardag fles

            Blondin'Triple of Triple Rost 75 cl.


adres vd winkels :   BUVENS bvba : Doornhof 8,   3460 Bekkevoort-Assent

                                   KIPPENWINKELTJE: Langestraat 97,  3111 Rotselaar - Wezemaal